Ingrediënten 6 personen
Bereiding
Voeg de knoflook, peterselie, zout, kurkuma, gemberpoeder en de zwarte peper toe in een kom en giet de olijfolie erbij. Meng het goed samen en marineer hierin het vlees. Het lekkerst is als je het vlees minimaal een halfuur in de marinade laat zitten.
Verhit de zonnebloemolie in de pan en bak het vlees met de overgebleven marinade op middelhoog vuur voor ongeveer 15 minuten. Draai het vlees met regelmaat om, zodat het aan beide kanten kan bakken.
Voeg de de uien erbij en laat het geheel bakken voor 15-20 minuten. Draai het vlees in de tussentijd om en laat het geheel bakken tot de uien wat glazig zijn.
Giet het water in de pan tot het vlees onderstaat en sluit de pan voor zeker 40 á 50 minuten.
Na 40 minuten open je de pan en check je of het vlees gaar is en of er voldoende saus is overgebleven.
Wanneer het vlees gaar is en je saus lekker is ingedikt zet je het vuur wat zachter.
Pruimen bereiden
Laat de pruimen voor zeker 30 minuten weken in lauwwarm water. Kook de pruimen gaar voor ongeveer 15 minuten en giet vervolgens het water af.
Schep ongeveer 5 volle eetlepels van de saus van het vlees en voeg deze toe bij de pruimen.
Strooi de kristalsuiker, kaneel, zout en de zwarte peper erbij en meng dit samen. Laat het even koken totdat het sausje is ingedikt.
Schep het vlees op een bord en giet de saus eroverheen en naast.
Verdeel de pruimen naast het vlees en op het vlees. Garneer de pruimen met wat sesamzaadjes.